Η art8 στο photopolis 2022

Η art8 στο photopolis 2022

΄Εκθεση φωτογραφίας: “Εκβολές Αχελώου”

Επιμέλεια: Φωτεινή Παπαχατζή

Εγκαίνια:
Σάββατο 10/9/2022 ώρα 20:00
Διάρκεια: 10-25/9/2022
Χώρος: Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου

Η φωτογραφική ομάδα “art8” συμμετέχει και εφέτος στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φωτογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis 2022.
112 φωτογραφίες, 16 μελών της φωτογραφικής ομάδας “art8” αποτυπώνουν τις εκβολές του Αχελώου. Για να καταστεί αυτό δυνατό έγιναν πολλές φωτογραφίσεις στις  περιοχές από το Βαλτί μέχρι τις εκβολές του Εύηνου ποταμού. 

Η Επιμελήτρια της έκθεσης Φωτεινή Παπαχατζή σημειώνει μεταξύ άλλων:
“Φωτογραφίζοντας τις εκβολές του Αχελώου, οι φωτογράφοι της ART8 εισέρχονται σταδιακά και χωρίς αρχικά να έχουν επίγνωση σε μια σύνθετη εργασία. Με αφετηρία την «αμέριμνη» φωτογραφική βόλτα περιπλανώνται στην αισθητική αναπαράσταση του τοπίου, σε κολπίσκους, παραλίες, αμμοθίνες και νησιά που έχουν δημιουργηθεί από τις προσχώσεις του ποταμού. Βαθμιαία κατανοούν και επεξεργάζονται το τοπίο ως μια ανθρώπινη κατασκευή. Παρατηρούν τις αντιφάσεις στην αποτύπωση της ακαρνανικής γης και τεκμηριώνουν την φθορά του χρόνου, την ομορφιά αλλά και το σκοτάδι της επίδρασης του ανθρώπινου στοιχείου.
Έρχονται αντιμέτωποι με την ίδια την φωτογραφία όχι πλέον ως παραγωγή εικόνων αισθητικών αξιώσεων αλλά σαν ένα σύνθετο πολιτιστικό φαινόμενο μέσω του οποίου μεταφέρουν όχι μόνο την πληροφορία αλλά και τις κοινωνικές και πολιτικές συνιστώσες του”…

Συμμετέχουν:

Ασημακούλα Άννα
Γιαπράκης Γιάννης
Γρηγορίου Δημήτρης
Δημητριάνου Αλέκα
Καλτσάς Πάνος
Καραχρήστου Γεωργία
Κατσιπάνος Γιώργος
Λαμπρακόπουλος Νώντας
Λειβαδίτη Θεώνη
Μυλωνάς Δημήτρης
Παπαβασιλείου Άρης
Πεφάνης Κώστας
Σελιμάς Μιχάλης
Σιαδήμα Ρούλα
Τσόλκας Κώστας

Scroll to Top