Ευγενία Αραβαντινού

Ευγενία Αραβαντινού-profile

“Φωτογραφία είναι να μοιράζεσαι: σε περιεχόμενο, σε γνώσεις, σε εμπειρίες,  να ταξιδεύεις… Να εμπνέεσαι και να προσπαθείς να βρεις τρόπους να πεις την προσωπική σου ιστορία, να επικοινωνήσεις…

Σε αυτά τα μονοπάτια μοιράσματος συναντήθηκα με την φωτογραφική ομάδα art8 το 2018 με μία σειρά σεμιναρίων δημιουργικής φωτογραφίας. Υπήρξε εξαιρετική  αλληλεπίδραση  σε όλα τα πεδία των σεμιναρίων, κάτι που μας οδήγησε στην συνεργασία για την συμμετοχή της ομάδας στο διεθνές φεστιβάλ  Photometria 2019 και σε μία σειρά συναντήσεων, σαν εισηγήτρια καλλιτεχνικού εργαστηρίου, στη χρονιά 2019-2020.

Βαθιά συγκινημένη από την αγάπη της για το μέσο, την ειλικρίνεια και την ανθρωπιά των μελών της, καθώς  και τις σχέσεις αλληλοεκτίμησης στην μέχρι τώρα πορεία και συνεργασία μας, θα ήθελα να την ευχαριστήσω από καρδιάς για όλα όσα μοιραστήκαμε και να δηλώσω περήφανη για όλα αυτά τα άλματα που έκανε μέχρι τώρα”.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Πάτρα.

Πτυχιούχος του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών,  υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Σχολή Καλών Τεχνών Λισαβόνας).

Συνεργάστηκε με περιοδικά, εφημερίδες, διαφημιστικές εταιρείες, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, καθώς και με θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές

Επιμελήθηκε τις φωτογραφικές εκθέσεις του Φεστιβάλ Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2018, Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2019 (συνεργατικά με τον Αχιλλέα Νάσιο), την έκθεση φωτογραφίας των τελειόφοιτων Δ.Ι.Ε.Κ Άρτας 2019 (συνεργατικά με τον Αλέξανδρο Βάσιο), και της Φωτογραφικής Ομάδας Παλαίρου (2019)

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει φωτογραφία (Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ξάνθης, Δ.Ι.Ε.Κ Πρέβεζας & Άρτας, φωτογραφικές ομάδες Art8 Αγρινίου, Φ.Ο.Α Άρτας, Ε.Φ.Ε. Πρέβεζας, Φωτογραφική Ομάδα Παλαίρου).

Scroll to Top