Κοτζαμπάσης Πέτρος – Παρουσίαση Φωτογραφικού Έργου

Η Art8 Αγρινίου, έχει την τιμή και την χαρά να φιλοξενεί τον καταξιωμένο φωτογράφο Πέτρο Κοτζαμπάση σε μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση της φωτογραφικής του δουλειάς.
Η παρουσιάση θα λάβει χώρα το Σάββατο 13 Μαίου 2017 και ώρα 17.00 στην αίθουσα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου ,Γαλάνη 4 Αγρίνιο.

Ο Πέτρος Κοτζαμπάσης, γεννήθηκε στην Κομοτηνή, όπου και επέλεξε να ζει. Είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και από το 2007 διδάσκει φωτογραφία στον πολιτιστικό σύλλογο των φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Η διαδικασία της φωτογράφισης επιδρά επάνω του όπως η ψυχανάλυση, όπως δηλώνει ο ίδιος, αισθάνεται ο μοναδικός θεατής μιας παράστασης που δίνεται καθημερινά και η φωτογραφική μηχανή του, το ημερολόγιο που συλλαμβάνει, μέσα στην κινούμενη πραγματικότητα που μας περιβάλλει, εικόνες που διαρκούν μόνον κλάσματα του δευτερολέπτου. Η δύναμη του καλλιτέχνη βρίσκεται ακριβώς στην επίγνωση ότι μπορεί με κάτι τόσο απλό, όσο ένας διαφορετικός συνδυασμός χρωμάτων, ή η αλλαγή μιας τονικής κλίμακας, ή η κλίση ενός κεφαλιού, ή μια χαμηλή γωνία λήψεως, να κάνει την διαφορά ανάμεσα στο αδιάφορο και στο ιδιοφυές.
Στις φωτογραφίες του δεν υπάρχουν σπουδαία γεγονότα, ψάχνει τη μαγεία στους καθημερινούς ανθρώπους του δρόμου, στους γείτονές του, στους περαστικούς. Φωτογραφίζει καθημερινά την «καθημερινότητα», παρακινούμενος από μια συνήθεια που είχε όταν ήταν πολύ μικρός. Όπως περιγράφει ο ίδιος: «Κάθε μέρα καθόμουν με την γιαγιά μου τα απογεύματα στο κατώφλι του σπιτιού μας και επί ώρες παρατηρούσαμε το δρόμο και τους περαστικούς, πλάθοντας μέσα μας ιστορίες.

https://www.pkomo.gr/

Scroll to Top