Ποιοί είμαστε

Μέλη art8

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων στους οποίους η αγάπη και το κοινό ενδιαφέρον για την φωτογραφική τέχνη, αποτέλεσε το κίνητρο για τον Σύλλογο “Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου” της δημιουργίας ενός νέου τμήματος, που θα έχει ως στόχο την διάχυση της γνώσης που συνδέεται με την φωτογραφία.

Η δράση της φωτογραφικής Ομάδας Art8 ξεκίνησε κάπου στις αρχές Οκτώβρη 2012 με ολιγομελή πυρήνα από ερασιτέχνες αλλά παθιασμένους φωτογράφους με σκοπό :
– Την προώθηση και διάδοση της φωτογραφικής τέχνης μέσα από το γνωστικό και καλλιτεχνικό επίπεδο των μελών.
– Την διεύρυνση του κύκλου των φίλων της φωτογραφίας, ανεξαρτήτου ηλικίας με την προσέλκυση νέων μελών μέσα από την ανάδειξη των δραστηριοτήτων της.
– Την δημιουργία εκδηλώσεων φωτογραφικού ενδιαφέροντος, σκοπεύοντας να φέρει σε επαφή και την τοπική κοινωνία με την συναρπαστική τέχνη της φωτογραφίας καθώς και την προβολή της πόλης μέσα από αυτές.

Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται δύο φορές την εβδομάδα στο εργαστήρι του συλλόγου και κατά την διάρκειά τους πραγματοποιούνται θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα φωτογραφίας, καθώς και αναφορές στο έργο  σημαντικών φωτογράφων .

Η ομάδα διοργανώνει τακτικές φωτογραφικές εξορμήσεις εντός και εκτός πόλεως στα πλαίσια της πρακτική εξάσκησης, καθώς και συναντήσεις με φωτογραφικές λέσχες, ομάδες και συλλόγους άλλων περιοχών.

Παράλληλα διοργανώνει ετήσιους κύκλους φωτογραφικών συναντήσεων με εισηγητές σημαντικούς φωτογράφους, καλλιτέχνες και θεωρητικούς της φωτογραφικής τέχνης.

Κάθε χρόνο στο τέλος της σεζόν διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας στην οποία συμμετέχουν τα μέλη της.

Από το 2019 ξεκίνησε την διοργάνωση του Φωτογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου “photopolis”, στο οποίο εκτός από τα μέλη της art8 συμμετέχουν με εκθέσεις πολλοί καταξιωμένοι φωτογράφοι, ενώ στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται και  πολλά δρώμενα. Ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Η Φωτογραφική Ομάδα Art8 είναι ανοιχτή και διαθέσιμη να δεχτεί ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία με σκοπό τη γνώση και τη διάδοσή της.

Scroll to Top